Monique de Jonge

Wat in 2005 begon als meewerken in het bedrijf van m’n moeder: Corrie de Jonge Antiek,  is al snel gevorderd tot mede-eigenaar van een unieke winkel in het buitengebied van Barneveld. Na een aantal jaren nam mijn moeder afscheid van haar winkel en nam ik de winkel volledig over. En ja, toen mocht ik het helemaal zelf inrichten met naar eigen smaak. De oud grenen meubelen werden eruit gedaan en er kwamen meer woonaccessoires in de trends van nu. De hele winkel kreeg een flinke metamorfose en we zijn ons gaan richten op spullen die onze klanten blij maken, zo kwam de term: 'Wij verkopen gelukjes!'

Na een aantal jaren kriebelde het om met andere ondernemers samen te gaan werken en in 2015 werd de stap gezet. We verhuisde naar het mooiste pand van Barneveld, het oude, voormalige gereformeerde kerkje in de Nieuwstraat. In het begin ontstonden er mooie samenwerkingen met diverse ondernemers en na twee jaar kwamen er drie verschillende ondernemers erbij in het pand, want wij hadden niet het hele pand zelf nodig. Willem Grift begon workshops te geven in de abstracte schilderkunst en iets later kwamen Antoinette van Antoinette Art & Design en Denise van BloemenGalerij Eigenwijzz hun intrek nemen in dit fantastische pand.
De samenwerking beviel meteen al zeer goed en we hebben mooie events georganiseerd. Zo is ook daar de kunstveiling ontstaan, met de volledige opbrengst voor het Kinderhospice te Barneveld.
Na vier jaren met veel plezier samen gewerkt te hebben, merkten we dat in het centrum wat stiller werd, de loop werd wat minder en aangezien ons huurcontract afliep, hebben we ervoor gekozen om samen met Antoinette Art & Design en BloemenGalerij Eigenwijzz terug te keren naar de oude locatie op de Peutweg. En inmiddels heeft Willem Grift ook z’n plekje veroverd, in de voormalige werkplaats bij ons op De Peut.

DE PEUT

Zo hebben we onze nieuwe conceptstore op de eerste locatie genoemd.
De Peut staat voor creativiteit, kunstzinnigheid, sfeer, vriendschap, huiselijkheid en vooral beleving!

Monique de Jonge

 Monique heeft bewust de winkelnaam aangepast naar haar eigen naam. Voorheen heette de winkel De Jonge Woont. Monique koopt haar producten in met in haar gedachten de smaak van de vaste klanten, maar ook met een knipoog naar de nieuwste mode van het moment. Je ziet vooral Monique’s eigen smaak naar boven komen in de styling van de items. 
Op De Peut is ook nog de oude werkplaats van vroeger te vinden, hier worden creatieve workshops gegeven door Denise van BloemenGalerij Eigenwijzz en Willem Grift.
Maar ook worden er met regelmaat puzzelruilmiddagen georganiseerd. 
Omdat koken en bakken een grote hobby van Monique is kun je bij elke workshop een luxe lunch, high tea of gezellige hapjesplank bestellen. 

Antoinette Art & Design

Antoinette Art & Design geeft schildercursussen en workshops. Zij schildert ook in opdracht kinderen, volwassenen en Cats & Dogs. In het atelier vind je een winkel met de uitgebreide collectie van Talens verfproducten en aanverwante artikelen. Verder is Antoinette bekend geworden door de vrolijke schilderijen van het Bourgondische Leven. In menige horecazaak of huiskamer kom je een gepersonaliseerd schilderij tegen van Antoinette’s hand.

BloemenGalerij Eigenwijzz

Denise van BloemenGalerij Eigenwijzz heeft in een paar jaar tijd een goede naam opgebouwd bij de diverse bedrijven waar zij het bloemwerk verzorgt, maar ook zeker bij de particuliere klanten waar zij de mooiste boeketten voor schikt en diverse potterie in huis kan opmaken. Het grootste gedeelte van het jaar is Denise druk met het verzorgen van bruidswerk en de styling van de trouwlocatie. Denise is sterk in de combinatie van verse bloemen, zijde bloemen en planten en de gedroogde varianten die op het moment zo erg in trek zijn.
Denise verzorgt tevens bloemschikcursussen en workshops. 

Willem Grift

Willem Grift ontwikkelt zich steeds meer in de diversiteit van de abstracte kunst.
Hij geeft diverse workshops in onze voormalige werkplaats, die via de winkel te bereiken is. Net zoals bij de Franse schilders, is Willem een Bourgondiër en het zal je aan niets ontbreken. Want het schilderen is niet alleen ontspannend, maar ook erg gezellig. Daar horen een hapje en drankje bij!